لیست اختراعات سیده فاطمه هاشمی شیخ شبانی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1393/06/04
مالک/مالکان: آقاي ميلاد فتحي
تاریخ ثبت: 1394/03/20
خلاصه اختراع:

گياه Stevia rebaudiana Bertoni داراي عوامل گلي كوزيدي (استويوزايد، ريبوديوزايد و دالكوزايد) با ساختار دي ترپن است كه عامل اصلي طعم شيرين گياه مي باشند. استخراج و فرآوري گليكوزيدهاي مفيد گياه منجر به توليد شيرين كننده رژيمي و بدون كالري با خواص آنتي هايپرگلاسميك و انسولينوترپيك مي شود كه در كاهش قند خون و فشار خون موثر است. در اين اختراع استخراج و خالص سازي گليكوزيدهاي مفيد گياه به كمك فرآيندهاي متوالي عصاره گيري و رنگبري انجام مي شود. انجام عمليات رنگبري در رنج دمايي خاص (بالاي C ˚30) و با استفاده از زغال فعال و خاك هاي رنگبر طبيعي (بنتونيت) نوآوري به كار رفته در اين اختراع است. در نهايت آناليز كيفيت به روش HPLC و با استفاده از ستون C18، خلوص نمونه به دست آمده را 90% تخمين زد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/02/05
مالک/مالکان: رزا نخستين
تاریخ ثبت: 1397/07/08
خلاصه اختراع:

آناليز از مجموع جمعيت گلبول¬هاي سفيد نمونه خون، با استفاده از يك اندازه¬گيري نوري اتوماتيكي در يك دستگاه آنالايزر ( فلوسايتومتري) به عنوان يك مرحله مفيدي در پاتولوژي پزشكي است كه از طريق آن مي¬توانند اطلاعات مهمي براي شناسايي و تشخيص بيماري ، بهبودي و جلوگيري از پيشرفت آن را به ما بدهد. پيش از مرحله آناليز اتوماتيكي يك مرحله ليز كردن گلبول¬هاي قرمز خوني و پايداركردن گلبول¬هاي سفيد خوني است، كه توسط يك مايع لايزكنندگي بافري صورت مي¬گيرد. هدف توليد محلول ليزكننده¬اي است كه در ساخت آن¬ از موادي استفاده كنيم كه نه تنها سمي نمي¬باشند بلكه از لحاظ هزينه نيز مقرون به صرفه خواهد بود. محلول ساخته شده حاوي مواد شيميايي آلي و معدني است كه با تنظيم PH و osmolarity مناسب مي¬تواند بهترين نتيجه و عملكرد در تشخيص بيماري را داشته باشد. براي تهيه محلول لايزكننده ابتدا نمك بافر تريس-HCL در مقدار مشخصي از آب ديونيزه حل شده و PH محلول بافر تا رسيدن به ۵/۷ توسط كلريدريك اسيد تنظيم مي¬شود و سپس نمك سديم كلرايد تا رسيدن به غلظت ۶٪ به آن اضافه و سپس جهت ليزكردن گلبول قرمز به آن ۰۰۲/۰ گرم سديم دودسيل سولفات اضافه مي¬شود. به جهت افزايش مقاومت گلبول¬هاي سفيد خون از تخريب لازم است مقدار كمي از محافظ گلبول سفيد خون مانند سرم آلبومين استفاده شود و در آخر به موجب افزايش ماندگاري از نگه دارنده مناسب استفاده مي¬شود. محلول لايزكننده پس از ساخت به نمونه خون حاوي EDTA و آنتي بادي اضافه مي¬شود و پس از شستشوي كامل نمونه خون به منظور خارج كردن تمام گلبول¬هاي قرمز لايزشده، نمونه خون به دستگاه فلوسايتومتري تزريق و سه گروه از گلبول¬هاي سفيد خون شامل لنفوسيت¬ها، مونوسيت¬ها و نوتروفيل به راحتي در گراف از يكديگر قابل شناسايي و جداسازي مي-باشند. ديگر جنبه مهم از ساخت اين محلول و سپس تزريق آن به دستگاه فلوسايتومتري صرفه¬جويي در زمان تشخيص بيماري است كه در صورت استفاده از روش¬هاي سنتي، در جداسازي نه تنها زمان¬بر بلكه عدم تكرارپذيري بالاي آن نشان از خطاي كار مي¬باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1397/02/10
تاریخ ثبت: 1397/07/09
خلاصه اختراع:

آب پنير يك محصول جانبي است كه طي فرايندهاي فيزيكوشيميايي بكار رفته براي توليد پنير، حاصل ميگردد و بسته به روش توليد 60 تا 90٪ از مواد تشكيل دهندهي شير را دارا ميباشد از اين رو ارزش تغذيهاي بسيار بالايي را دارد. در گذشته اين تركيب راهي فاضلاب مي شد كه به خاطر داشتن مواد آلي BOD و COD بالايي داشته و موجب آلودگي محيط زيست ميشود. بعدها اقدام به توليد محصولات جانبي ( پودر آب پنير، لاكتوز و غيره) از اب پنير كردند كه بازار گسترده اي نداشت. در اين اختراع سعي براين است كه با كاربرد آب پنير در توليد نوشيدني، بتوان محصولي با ارزش تغذيهاي بالا توليد كرد كه كيفيت مناسبي براي مصرف انساني داشته باشد. براي تهيه نوشيدني لبني از آب پنير شيرين، حاصل از فرآيند توليد پنير UF استفاده مي شود. به منظور اطمينان از ايمني ميكروبي محصول، ابتدا آب پنير در دماي 75 درجه سلسيوس به مدت 15 ثانيه پاستوريزه مي شود. سپس طي فرايند تخمير ، مقدار لاكتوز و همچنين بتالاكتوگلوبولين موجود در آن كاهش مي يابد. فرآيند تخمير آب پنير با استفاده از اسيدلاكتيك باكتري ها در مخزن فرمانتور به مدت 18 ساعت در دماي 55 درجه سلسيوس تا رسيدن به 5.5= pH انجام مي شود. جهت تخمير آب پنير از استارتر استفاده مي شود. فرايند تخمير به طور قابل ملاحظه اي منجر به بهبود ويژگي هاي اورگانولپتيكي آب پنير ميشود. آب پنير تخمير شده حاوي اسيد لاكتيك و همچنين تركيبات ضدميكروبي مفيد جهت حفظ فلور روده، تركيبات طعم دهنده (مانند استالدئيد موجود در ماست و پنير) و ساير متابوليت ها ( مانند پلي ساكاريد هاي خارج سلولي) است. همچنين حاوي آمينو اسيدهاي آزاد و ويتامين هايي است كه به بهبود ارزش تغذيه اي آب پنير منجر ميشوند. از لحاظ پزشكي اين اثرات درماني عليه سرطان و همچنين كنترل كننده كلسترول خون هستند آب پنير فرآوري شده اكنون آماده ورود به مرحله توليد نوشيدني است . در اين مرحله در يك تانك ميكسر از جنس استيل آب و شكر به نسبت مشخص شده در فرمولاسيون كاملا مخلوط شده تا شربت حاصل شود سپس شربت از فيلترهاي مخصوصي عبورداده شده و در مرحله بعد با نسبت هاي مشخصي از اسانس و آب پنير مخلوط مي شود و شربت نهايي نوشيدني تهيه مي گردد. مزيت اين نوشيدني داشتن نسبت به نمونههاي مشابه داشتن درصد بالاي آب پنير (نيمي از تركيب)، استفاده از اسيد لاكتيك به جاي اسيدهاي مضر نوشابه‌هاي معمولي، داشتن درصدي كلسيم شير (تقويت استخوان ها به جاي پوكي استخوان ها) است.

موارد یافت شده: 3